Cum puteti economisi apa pentru a nu supraincarca sistemul septic

In primul rand, asigurati-va ca nu aveti in casa robinete care picura sau curg incontinuu; daca aveti, reparati-le cat mai urgent. Pierderile pot parea inofensive, dar daca calculati, se pot consuma in acest fel pana la 100 de litri pe zi, iar sistemul septic se poate umple. Asigurati-va ca nu curge deloc apa in canalizare cand toate instalatiile care folosesc apa sunt oprite.
Instalarea apometrelor este o cale sigura de a sti cata apa consumati si cat din acel consum poate fi redus facand anumite lucruri. Un apometru pentru o casa nu costa foarte mult, iar instalarea este destul de usoara.
Cel mai simplu mod de a reduce fluxul de ape reziduale catre fosa septica dinspre casa este de a reduce deseurile de toaleta, care de obicei constituie 40% din apele reziduale. Multe toalete consuma 8-10 litri de apa la fiecare folosire. Unele dintre asa-numitele toalete cu consum redus se presupune ca folosesc doar 5 litri de apa odata. De obicei, designul vasului nu a fost schimbat si este nevoie si de doua utilizari pentru a spala solidele. Asta inseamna 10 litri! Exista insa toalete a caror design a fost schimbat si vor fi eficiente cu doar 3 litri de apa per folosire. Folosirea unei toalete de un litru in locul uneia de 8 litri va reduce cantitatea de apa reziduala ce iese dintr-o casa cu aproape o treime. Aceasta economie poate fi mai mult decat suficienta pentru a face sistemul septic sa functioneze din nou. In timp ce preturile variaza, toaletele de 3 litri pot fi achizitionate de obicei la pretul de $200, mult mai putin decat pretul unui nou sistem de tratament.
Instaland un apometru puteti sa determinati cata apa foloseste masina dumneavoastra de spalat la fiecare ciclu de spalare. Multe masini au acum setari pentru a reduce cantitatea de apa utilizata pentru incarcaturile mai mici. Masinile de spalat care se incarca prin fata folosesc mai putina apa decat cele care se incarca vertical. Daca sistemul de tratare a apei ajunge la capacitatea maxima, incercati sa impartiti rufele de spalat pe parcursul saptamanii pentru a evita supraincarcarea sistemului de canalizare intr-o singura zi.
Baile si dusurile folosesc multa apa. Daca dusul foloseste 10 litri pe minut, atunci veti avea nevoie de 200 de litri pentru un dus de 20 de minute. Capurile de dus care limiteaza fluxul de apa la 3 sau 6 litri pe minut sunt disponibile pe piata si ar trebui montate. Umplerea cazii mai putin decat de obicei sau limitarea duratei dusurilor pot duce la economisirea unor cantitati considerabile de apa.

Fose Septice Ecologice:

Exista poate cai de a economisi apa la care va puteti gandi si acasa. Ideea principala este sa luati in considerare ca apa este o resursa valoroasa si sa nu o irositi.
Urmand cateva reguli simple, cum ar fi limitarea consumului de apa si evitarea depozitarii materialelor in fosa septica pe care bacteriile nu le pot descompune ar trebui sa va ajute sa aveti o fosa septica fara probleme ani de zile. Dar nu uitati ca o fosa septica trebuie curatata cand se aduna prea multe solide. Si fosele septice au nevoie de ingrijire afectuoasa si atentie!