Ce stiti cu adevarat despre fosele septice si despre sistemele septice?

Fose septice ecologice sunt metoda standard de a scapa de deseurile umane in orice zona de suburbie sau in zonele rurale. Cel mai simple tip de sistem septic, inventat inaintea fosei septice se numeste o groapa de acumulare si practic este o groapa in pamant in care se acumuleaza deseurile. Un anumit procentaj de solide sunt asimilate de groapa de acumulare si fluidele care raman se infiltreaza in pamant. Un sistem mai modern este fosa septica cu camp de scurgere (camp de absorbtie). Intr-o configuratie normala de fosa septica, toaletele, chiuvetele si dusurile unei case sunt legate prin tevi de un rezervor de ciment, fibra de sticla sau polietilena. O teava de evacuare iese din fosa pana la o retea de alte tevi perforate, cunoscuta sub numele de camp de scurgere sau de absorbtie.
Aveti grija la setul de chimie dinauntrul fosei septice deoarece pare a fi al unui om de stiinta nebun. In conditii anaerobe, pe langa bacteriile benefice care traiesc acolo, poate fi creat enervantul H2S (hidrogen sulfurat) care miroase foarte urat. In acelasi fel, alti componenti cum ar fi nitratii si elemente organice de nitrogen pot fi redusi la amoniac si pot prolifera gazele provoaca efectul de sera, cum ar fi dioxidul de carbon si metanul. Mai mult, dat fiind potentialul de oxidare inerent scazut al incarcaturii, fosfatul este pastrat intr-o forma solubila, iar acest lucru poate declansa cresterea nenatural de mare a algelor, dar si a cianobacteriilor cu potential toxic.

Probleme legate de inginerie si chestiuni legale
Multe probleme ce tin de detinerea unei fose septice deriva din grijile de inginerie critica legate de capacitatea de a absorbi apa a solului din imprejurimi si inaltimea panzelor freatica de apa subterana. Nu numai ca respectivul camp de scurgere necesita o separare minima pentru a preveni contaminarea, dar trebuie sa se supuna si reglementarilor in vigoare referitoare la fosele septice si distanta la care trebuie amplasate acestea fata de fantani, cladiri si alte caracteristici ale locatiei.
Multe autoritati locale cunosc pericolul de poluare a foselor septice si au tot incurajat - daca nu au fortat - proprietarii de fose septice afectati sa fie mult mai atenti ca inainte. Unele zone au interzis fosele septice cu totul. In mod ironic, exista unele comunitati care ar fi putut fi legate cu usurinta la reteaua de canalizare locala, dar fie ca s-au eschivat de invaziunea pe care o presupunea instalarea tuturor tevilor necesare, fie pur si simplu si-au pastrat status quo-ul de limitare a cresterii. Niciuna dintre aceste tactici nu are sens din punct de vedere al protejarii mediului.
In timp ce intotdeauna vor exista cateva rezidente izolate care declara ca legarea la reteaua locala de canalizare nu este avantajos din punct de vedere economic, prudenta in sanatate si in probleme de mediu dicteaza ca orice concentrare rezonabila de locuinte ar trebui sa justifice montarea instalarea unei retele locale de canalizare si de tratare a apelor reziduale.